Tänään lähdin kaverini kanssa koittamaan iskeekö ahven vielä matalassa järvessä jigiin tai pilkkiin vai onko syönti jo aivan heikentynyt.
Kaverini tuli hakemaan minua kahdeksan aikaan järvelle ja olimme perillä arviolta 8:30 ja laskimme veneen ja pienien moottorin käynnistysongelmien jälkeen pääsimme itse kalaan. Aloitimme luotaamalla järveä eli etsimällä kaiulla kaloja syvästä (3m). Emme havainneet yhtään parvia joten suuntasimme järven keskikohdalla olevaan karikkoon josta pistää pintaan erittäin suuria paaseja, jotka ovat korkeimmillaan jopa 3m korkeita. Tältä alueelta emme saaneet yhtään kalaa emmekä edes nyppyä, joten siirryimme seuraavaksi aivan matalaan veteen josta on aikaisemmin talvella tullut tästä kyseisestä järvestä kalaa. Jälleen kovaa heittelyä ja viskomista. Ja sitten.. Vapa taipui, siima huusi hätäisimmät olisivat jo hypänneet veneestä tälläisen kalan iskiessä jo pelkästä kauhusta. Armottoman väsytyksen jälkeen kala kuitenkin väsyi ja tuli veneen vierelle. Hauki. Painoa oli vähintään 150g ja suurimmat veikkaukset kävivät jo 300g painossa. Vapautimme tämän hauen, että voisin kutsua itseäni kunnon C&R-kalastajaksi. (Tätä en oikeasti ole, sillä teen kaloista ruokaa tai vien vaa'alle). Enempää ei matalasta tullut, joten suuntasimme keulan kohti aluetta, jossa olisi erittäin paljon muutoksia pohjassa, eli patteja. Laitoimme veneen tuuliajolle sillä tuulensuunta oli otollinen pattejen suuntaan nähden. Yllätykseksemme kalaa alkoikin nousta ja koko ei ollut aivan pientä vaan ihan ruokakalan kokoista.(100-200g). Päätimme ankkuroida veneen ja ryhtyä pilkille sillä kalaa tuntui olevan alla ja pilkillä niitä olisi nopeampi pyytää. Harmiksemme kala ei pitänyt pilkeistä yhtä paljon kuin jigeistä. Tietysti osasyynä oli se, että vettä oli alla vain hieman yli metrin verran ja päälle, kun laitetaan vene niin kalat luuultavasti säikkyivät. Joten jatkoimme jigaamista ja saimme vielä muutaman ahvenen. Syönnin loputtua kävimme läpi vielä muutaman alueen saamatta ollenkaan kontaktia kalaan ja kaverini valitettua kylmästä, päätimme poistua järveltä.

Yhteensä saimme ahvenia ehkä 20-30kpl ja keskikoko oli luultavasti lähellä 100-150g, eli ihan mukavan kokoista. Koko ensi viikko olisi tarkoitus viettää järvellä joten kalastelemisiin!